Les alt for bare 10 kr!

Ut i åpent landskap

Når diakoniprofessor Stephanie Dietrich besøker verdens verstinger på likestilling tar hun stolt på seg presteskjorta. Visjonen hennes er klar: Å hjelpe kvinner opp og frem.

Publisert 14. september 2019

– Nå må jeg legge på. Det står noen her som skal intervjue meg. Kan du fikse dette for meg, er du snill?

Stephanie Dietrich former munnen til et «beklager», mens hun fortsetter å prate med stemmen i andre enden. Hun peker på en av kurvstolene i hjørnet på kontoret. At hun har satt sitt personlige preg på arbeidsplassen sin er det liten tvil om. Det lille kontoret er overfylt med bøker, ikoner, trefigurer, fargerike duker og stearinlys, grønne planter og midt på gulvet – en el-sykkel.

Diakoniprofessoren klarer til slutt å legge på. Hun drar hendene gjennom håret, snur seg og sier:

– Beklager! Vi har startet en ny, internasjonal master i «community development» og diakoni. Vi skal lage slike elektroniske læringsressurser og det ender jo bare opp med teknisk kaos. Ja, vi skulle prate om troen min. Vil du ha te eller kaffe?

Dietrich finner frem et titalls ulike tesorter å velge mellom. Så setter hun seg i kurvstolen på andre siden av bordet med et forventningsfullt uttrykk.

– Hvordan vil du beskrive troen din?

– Nå, per i dag? Det er et ganske personlig spørsmål.

– Ja, tro er jo et ganske personlig tema.

– Jo, men for meg har det blitt mer og mer viktig at troen min ikke er grunnet i meg selv – men som Martin Luther sier – det som er lagt og gitt meg i dåpen som ligger utenfor meg selv og som jeg kan søke tilflukt til. Jeg har studert mye teologi og selv om jeg kan mer og mer teori om tro, så betyr det ikke at jeg vet mer og mer om troen min. For jo mer jeg lærer, jo større mysterium blir Gud.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også