Logg inn

Gud måtte bære meg

For åtte år siden mistet­ ­Ragna Dahlen sønnen ­Andreas (31) i kreft. Tiden etter beskriver hun som en fysisk og åndelig øvelse i å håndtere sorgen og smerten.

Ragna Dahlen husker det som om det skulle vært i går, hvordan opplevelsen av at vekten av Andreas sin urne, tilsvarte vekten da han som nyfødt ble lagt på brystet hennes.

– Da urnen ble lagt ned i jorden, var det noe av meg som også ble lagt der. Det er rart man ikke dør når man mister et barn, så grusomt er det, sier presten som er ansatt i Kirkerådet.

Ragna Dahlen har flere ganger tenkt at vi mennesker må være laget for å tåle mye. Men ikke laget for å late som om de vonde tingene som har hendt oss, ikke har skjedd.

– Jeg har aldri hatt noen målsetting om å fortrenge det vonde, men i stedet forsøke å møte det bevisst. Skal jeg gi et råd til andre som har opplevd vonde ting, så er det å sette ord på det. Sanne ord.

Lidelse og kronisk smerte

Dette er den andre i en serie artikler i Vårt Land om lidelse.

Denne gangen tar vi opp hvordan troen virker på lidelsen, og motsatt. Har Gud noe å gjøre med det vonde vi opplever?

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.


Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også