Les alt for bare 10 kr!

Tror på et bredere og grønnere KrF

Klima og kristne verdier er nøkkelord for at KrF skal vinne nye og gamle velgere, mener Kjell Magne og Simen Bondevik.

Publisert 10. september 2019

Først håndhilser han på journalist og fotograf, før han også håndhilser på barnebarnet Simen. Kjell Magne Bondevik bemerker flere ganger at han kanskje er «for formelt kledd» til intervjuet, men skylder på at han har vært i et viktig møte.

Vi møter forrige, og kanskje en kommende, KrF-statsminister på Oslosenteret sine kontorer på St. Hanshaugen i Oslo. Organisasjonen ble grunnlagt av den tidligere statsministeren i 2006, og jobber med freds- menneskerettighetsarbeid. På vei opp trappen stiller Kjell Magne typiske bestefarspørsmål til Simen. «Hvordan har dagen din vært, har du vært på universitetet?». En byste av Aung San Suu Kyi, fredsprisvinneren fra 1991, stirrer på oss idet vi kommer inn døren.

Verdiene

KrF har lang vei for å komme tilbake til solskinnsdagene på 1990-tallet. Kjell Magne Bondevik blir ivrig når han snakker om valget i 1997 - tidenes KrF-valg, hvor partiet fikk en oppslutning på 13,7 prosent. Valget førte til den første av to statsministerperioder for Bondevik. I årets kommunevalg landet resultatet for KrF på 4,0 prosent.

For å nå gamle høyder igjen må partiet gjøre to ting, ifølge de to generasjonene Bondevik: Partiet må snakke om kristne verdier på en bredere måte som treffer flere politikkområder og KrF må bli et tydeligere klimaparti.

– Jeg vil ikke høres ut som om jeg tar noen omkamp om retningsvalget, men tankegodset til Knut Arild, boken og talen han holdt på landsmøtet for retningsvalget, er eksempler på de verdiene KrF bør stå for, sier Kjell Magne Bondevik.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også