Les alt for bare 10 kr!

Forum vil bli hele Bergens scene. Noen nekter å komme

Pinsemenigheten Salt har fått det travelt med å oppklare relasjonene mellom byens nye kulturarena, en medeier med tilknytning til Resett og TV-pastor Jan Hanvold.

Publisert 06. september 2019

«La oss boikotte Air France for å være det eneste store flyselskapet som fortsetter å sende aper til laboratorier for eksperimentering. Ja, og KLM så klart, siden de eies av samme selskap.

Fuck it, mens vi er i gang; La oss boikotte alle flyplasser som gjør forretninger med Air France og KLM. Og hvorfor ikke alle selskaper som noensinne har fløyet med dem for at de indirekte finansierer denne galskapen. For ikke å snakke om politikere, artister, skuespillere og alle privatpersoner som også bidrar. La oss boikotte foreldrene våre, og naboen.»

Det sarkastiske debattinnlegget til musiker og filmprodusent Christer Dyngeland har blitt mye delt etter at det stod på trykk i Bergens Tidende forrige uke. Egentlig handler det ikke om flyselskap, men om støyen rundt det ikoniske bygget Forum kino på Danmarks plass i Bergen.

– Det er frustrerende å se misoppfatningene folk sitter med. Dette har skyggelagt nyåpningen av Forum, som egentlig er en gavepakke til Bergens befolkning, sier Dyngeland.

LES MER:  Stappfullt under åpningsgudstjeneste i nye Forum

Debatt

Forum kino har blitt gjenstand for en opphetet debatt. Bygget ble nylig renovert for 80 millioner kroner og står klar til bruk med en topp moderne konsertsal. Majoritetseier og primus motor er pinsemenigheten Salt Bergen, en voksende frimenighet med pastor Øystein Gjerme i spissen som trekker hundrevis av unge til gudstjenester hver uke.

De har lenge drømt om at Forum skal bli et «hjem for Salt» og et kulturhus for hele byen.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også