Logg inn

Leverer 
miraklene 
brasilianerne 
lengter etter

13 år gamle Alani – og tusenvis av ­andre ­barnepredikanter – utfordrer landets største ­trossamfunn. Den katolske kirke taper stadig mer ­terreng til fordel for Pinsebevegelsen.

Alani Santos får de lamme til å gå og de stumme til å snakke. Det skal være Den hellige ånds krefter som strømmer gjennom hennes 13-årige fingre og tar knekken på kreftknuter, «utuktige tilbøyeligheter» og andre ­lidelser som tilhengerne bærer på.

Evnene hennes er ikke vitenskapelig bevist. Likevel valfarter folk fra fjern og nær for å ta del i den ukentlige seremonien som foregår i en fattig bydel i utkanten av Rio de Janeiro, Brasils nest største by.

I det tidligere butikklokalet renner kondensen nedover de mintgrønne veggene. Belysningen er omtrent som i et ­supermarked. Presten er nettopp ferdig med prekenen og melankolske toner gjaller ut fra de raspende­ høyttalerne. De 70 deltakerne stimler sammen foran scenen.

Alani Santos legger hånden på hodet til samtlige gjester. Én ­etter én.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.


Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også