Les alt for bare 10 kr!

Nå står KrFs sluttspurt mot dystre tall i kjernefylker

KrF-topper som Henrik Halleland gir jernet for å snu fjorårets rystelser til opptur i tunge blå kjernefylker. Da er også en åpen dør til Ap og de røde i Rogalands største by er blant grepene.

Publisert 27. august 2019

– Vi vil ikke låse noen dører for å gi KrF innflytelse, sier listetoppen i nye Stavanger, Henrik Halleland, hjemme på Finnøy, der KrF fikk hele 28 prosent ved forrige lokalvalg

Fra bedehusbastionen og KrF-kommunen er Halleland nå blitt partiets ordførerkandidat i nye Stavanger, der Finnøy inngår. For Halleland handler valgkampen ikke bare om innflytelse i oljebyen:

De må også redde stemmer for KrF nasjonalt, fortsatt i skadet tilstand etter retningsvalget i fjor høst. Også i blå Rogaland var det strid mellom røde og blå KrF-ere.

Vårt Land har sjekket valgtilstanden i fylket som forsyner KrF med over en sjettedel av alle velgerne på landsplan. Derfor er høstens lokalvalg der en avgjørende deletappe foran stortingsvalget om to år.
Da kan kampen mot sperregrensen – med stemmestyrken fra Rogaland – avgjøre fremtiden for KrF som relevant riksparti.

LES MER: KrF når ikke den største gruppen kristne

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også