Logg inn

En grønn eminense

Engasjementet for klima og Kristus har sendt Tom Sverre Tomren fra Kyoto til Kamerun. Likevel mener han redningen ligger i et mer lokalt og langsomt liv.

Om man forsøker å få oversikt over hva Tom Sverre Tomren har holdt på med de siste tyve årene, begynner man å lure på om døgnet har like mange timer for alle oss dødelige. Han er sokneprest på Osterøy i Hordaland, hvor han også er fylkestingrepresentant for Miljøpartiet De Grønne. Dessuten er han førsteamanuensis på Høgskolen i Østfold. Han har vært misjonær i Kamerun, hvor han i tillegg var med på å starte en skole for døve – mens han skrev en anerkjent doktorgrad i økoteologi. Han har vært med på å starte nasjonale og internasjonale nettverk for klima og kirke, og var både i Kyoto og Paris da viktige klimaavtaler ble undertegnet. Legg til at han har fem barn og spør deg selv hvordan han har tid til å diskutere omskjæringsspørsmål på Facebook og i media de seneste ukene, da det ble kjent at noen i hans eget parti ville fremme et forbud på landsmøtet denne helga.

– Jeg tviler ikke på de gode hensiktene, men omskjæringsdebatten er mye mer enn et spørsmål om eventuelle medisinske fordeler og ulemper. Det handler om trosfrihet og den jødiske, norske minoriteten sin situasjon, sier Tomren

Han har funnet tid til et møte på Litteraturhuset i Oslo, før han tar toget til Halden og neste dag reiser tilbake til Haus for å holde 17. maipreken. Slaget om omskjæring ble vunnet for denne gang, og forslaget ble trukket. Men lite tyder på at Tomren vil hvile på laurbærene.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer

Prøv Vårt Land digitalt i 3 uker gratis

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne.

Les også