Logg inn

Kampen om nåden

For Gunhilde Brun-Pedersen ble nåden noe nytt da hun møtte prostituerte som takket Gud for livet.

Håret er langt og så mørkt at det er nesten helt svart. Kvinnen smiler. Hun er tidlig ute til samlingen hos Marita Women på Maritakafeen i Dronningens gate, en av gatene i hovedstaden som er kjent for kjøp og salg av sex.

– Dette er et sted jeg har lett etter i Oslo. Et sted der vi kan samle oss, be, snakke sammen og ha en opplevelse med Gud. Vi trenger det. Når jeg kommer hit, synger, leser, ber og har det øyeblikket med Gud, føler jeg meg bedre. Det er stort!

Hun stråler.

– Er det viktig for deg å tro på Gud?

– Ja, det er det. Uten Gud og den troen jeg har, vet jeg ikke om jeg ville klart å stå i alle disse ... vanskelige tider i mitt liv. Jeg tror virkelig på Gud. Jeg har opplevd at han finnes. Han hjelper oss og gir oss den støtten vi trenger.

Hit til Maritakafeen kom pinsevennen Gunhilde Brun-Pedersen en sen kveld for halvannet år siden, og var ikke helt den samme da hun dro hjem. Hun kommer fra en familie med pastorer i flere generasjoner, og har lært at som kristen skal du oppføre deg ordentlig.

Klokka var rundt 23 på kvelden da kafeen åpnet og kvinnene kom inn døren en etter en. Mange var nigerianske. Hun så en som var svært pen, en litt gammel, en tredje så litt sliten ut og to-tre var veldig unge. Etter hvert var langt over 70 kvinner samlet i det lille kafélokalet. Lufta ble tettere. Lukter blandet seg. De begynte å synge lovsanger. De ba og talte i tunger. Noen gikk fram og vitnet og takket Jesus for livet.

– Der sitter jeg, født og oppvokst i pinsebevegelsen. Vi er lært opp til at nåden ikke er billig.

Den kvelden ser hun at Gud er det eneste holdepunktet disse kvinnene har.

– At horer kan be til Gud, er så absurd at det røsker i vårt nådebudskap. Jeg mistet pusten.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer

Prøv Vårt Land digitalt i 3 uker gratis

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne.

Les også