Logg inn

Stiller ut kristen pop og rock

Rockheim mener den kristne populærmusikkens ­betydning i Musikk-Norge er for interessant til å gjemmes bort.

Mens kristne miljøer knapt har løftet en finger for å bevare­ og dokumentere den kristne ­musikkens historie i Norge, føyer nå museet for populærmusikk i Trondheim seg inn i rekken av miljøer utenfor kirken som har fattet interesse for fenomenet.

Kunsthistoriker og kurator ved Henie Onstad Kunstsenter, Lars Mørch Finborud, oppdaget i 2011 det han har kalt «en skjult kristen musikkskatt», som han ikke ante eksisterte. Derfor ga han ut LP-en Lukk opp kirkens dører med kristen pop, jazz og rock fra 1970- og 80-tallet.

Da hadde allerede Håkon Ohlgren fra Onkel Tuka gitt ut ­albumet Geriljagospel, med ­nyskrevne sanger om synd, frelse,­ og «livet på den andre sida av fjorden».

Og nå ha altså det nasjonale­ museet for populærmusikk i Trondheim bestemt seg for å lage en utstilling om dette utskjelte, elskede og vanskelig definerbare musikalske fenomenet. Kurator ved Rockheim, Vigdis Sjelmo (40) ser fram til å dypdykke i den kristne musikk-materien, fram til åpningen av utstillingen våren 2019.

Rockheim

Rockheim er det nasjonale museet for populærmusikk. De skal samle inn, ta vare på og videreformidle norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag. 

Museets faste utstilling er lagt opp som en reise gjennom nyere norsk musikk- og kulturhistorie. 

Utstillingsarealet er på 1320 kvadratmeter.

Ble åpnet 5. august 2010. 

Ligger på Brattørkaia i Trondheim.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer

Prøv Vårt Land digitalt i 3 uker gratis

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne.

Les også