Logg inn

Jorda rundt for å møte fadderbarn

Johan Holberg kjører motorsykkel fra Smøla til Indonesia for å møte fadderbarnet sitt. Underveis er han forberedt på å møte seg selv.

Han sitter på en BMW GS 1200 Adventure. Den er spesialbygget for lange turer. Tanken tar hele 30 liter drivstoff. Sykkelen skal i løpet av fire ­måneder ta Johan over tusen mil.

– Jeg solgte huset og frigjorde penger. De bruker jeg på å oppleve verden og hjelpe andre. Jeg tror denne reisen vil ta meg til steder det gir mening å komme til, sier Johan Holberg, som tar seg tid til en prat med Vårt Land på et stopp i Oslo på veien sørover.

48-åringen fikk ideen til den lange reisen etter et krasj. Ikke med sykkelen. Men med hverdagen.

– Jeg var overarbeidet og ­utbrent. I samme fase ble jeg skilt, arbeidsgiver gikk konkurs, en venn av meg ble drept og en annen tok livet sitt. Det var mange ting som hver for seg var tunge, men som samlet sett ble mer enn jeg maktet. Jeg visste ikke om jeg ville overleve det. Så ingen vei videre. Orket ikke møte andre.

Johan Holberg begynte der. Med å oppsøke det han fryktet mest.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer

Prøv Vårt Land digitalt i 3 uker gratis

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne.

Les også