Logg inn

Mindretall med makt

Han finnes i alle menigheter, men er alltid i mindretall. Bjarte Ystebø introduserer den kristenkonservative høyresidevelgeren.

– I de fleste frimenigheter er det en gruppe som er veldig opptatt av Israel, som kunne tenke seg å komme på Oslo Symposium, leser Norge IDAG og ser på Visjon Norge. Samlet er de ganske mange. Vi kan snakke om 100.000 mennesker. Men de er sjelden i flertall i en menighet, sier Bjarte Ystebø.

Men én helg hvert valgår er de i flertall. Da samler Ystebø de ivrigste til konferansen Oslo Symposium i Folkets Hus, storstua til deres politiske hovedfiende, venstresiden.


Kristenfolket

Kristenvelgerne kan få en sentral rolle ved årets stortingsvalg. I en serie denne sommeren undersøker Vårt Land hvem de er. I jakten på kristenvelgerne har turen kommet til den kristenkonservative høyresidevelgeren.

– Vårt Land pleier å hjelpe oss med aldersvurderingen. salen er alltid fylt med grå hoder og fossiler i artiklene deres, erter Ystebø.

Kritikk av eliter og politisk korrekthet er definitivt en del av miksturen på Oslo Symposium, og Ystebø trives i utfordrerrollen. Den får han også utløp for som leder i organisasjonen Kristenfolket og assisterende redaktør i avisa Norge IDAG.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer

Prøv Vårt Land digitalt i 3 uker gratis

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne.

Les også