Logg inn

Sjølberging 2.0

På 1970-tallet dyrka hippiene jorda for å redde verden. I dag flytter vi til småbruk for å følge en romantisk drøm.

Med knuffing og høye hvin krangler pappagrisen og de to sønnene hans om et hardt, gammelt brød. Ser du bort fra det karakteristiske trynet, er ullgriser til forveksling lik sauer. For ikke lenge siden hadde de selskap av to mohairgeiter – en type geit som ikke hopper, og derfor holder seg godt bak gjerdet. Men alle regler har unntak.

– De stakk til fjells. Når noen ivrige ullgriser setter en støkk i dem, glemmer de tydeligvis sine begrensinger, forklarer matmor Julia Skaara Wik.

Høyt over det blinkende Seljordsvannet har Wik sitt rike. For seks år siden byttet hun og ektemannen Noah ut en trang leilighet på Nesodden med en karrig gård og utallige mål med ur og trær her på grensa mellom Bø og Seljord i Telemark. Her bor de og barna Milla (11), Frida (5) og Samuel (3), og hun og Noah har så langt samlet sytten høns, tre griser, fire katter, tre hunder, to geiter og fire hester.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer

Prøv Vårt Land digitalt i 3 uker gratis

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne.

Les også