Logg inn

Den skamlause fattigdomen

Spørsmåla som dukkar opp i den offentlege debatten om tigging i dag, er ikkje nye. Fattigdom og tigging har vore forbunde med fare og mistru i all tid, meiner historikar.

Dei siste ti åra har bybildet i dei fleste større byane i Noreg endra seg drastisk. På fortau og gatehjørne sit middelaldrande kvinner i skjørt og skaut med ein pappkopp og eit bilde av barn og barne­barn dei må forsørgje i heimlandet. Der finn vi også unge kvinner som sel gatemagasinet Folk er folk og godt vaksne menn som spelar trekkspel med meir eller mindre gjenkjennelege melodiar. Dei narkomane tiggarane har fått konkurranse, og debatten rasar i den norske ålmenta: Er dette menneske i nød som vi er pliktige til å hjelpe? Eller er dei del av store kriminelle nettverk med bakmenn som håvar inn pengar på lettlurte nordmenn? Der somme tar til orde for eit tiggeforbod, meiner andre at det er umenneskeleg å gjere det forbode å be om hjelp.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer

Prøv Vårt Land digitalt i 3 uker gratis

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne.

Les også